ADA RAHSIA PERKAHWINAN YANG ANDA INGIN TONJOLKAN? SEBARKAN DI SINI! 

LAMAN UTAMA KENALI KAMI PERSEDIAAN KAHWIN LEPAS KAHWIN
PETUA-PETUA KAHWIN BLOG SYOK DIREKTORI KAHWIN RAHSIA KAHWIN
Belum kahwin? Masih lagi mencari? Jangan risau! Cuba guna panduan ini!

Nervous? Don't know what to say at your wedding? Don't be! Get free wedding speeches here!

Dapatkan

 Sajak dan pantun kahwin

 

 

MECARI PENDAPATAN SAMPINGAN

Banyak cabaran sebelum berkahwin, terutamanya dari segi kewangan. Lebih-lebih lagi sekiranya pihak perempuan menetapkan hantaran belanja yang agak tinggi. Tetapi demi menjaga hati bakal mak mentua dan juga isteri, ada di antara kita yang sanggup meminjam wang melalui pinjaman peribadi. Tetapi sebenarnya banyak lagi cara untuk memperolehi wang bagi menampung bebanan perkahwinan. Salah satunya adalah dengan berniaga. Bagaimanakah anda boleh mencari idea untuk berniaga?

 

BERNIAGA

Banyak perkara yang anda boleh lakukan untuk menjanakan pendapatan. Jika anda masih gusar dan tertanya-tanya bagaimanakah anda boleh mendapatkan idea perniagaan, anda mungkin perlu membaca buku hebat ini. Buku idea bisnes luarbiasa ini telah menolong ramai usahawan dalam menghasilkan idea-idea unik untuk berjaya dalam perniagaan. Pastikan anda klik di sini untuk mengetahui rahsia tersembunyi tersebut.

 

Walau apa pun yang anda lakukan, pastikan anda tidak terjebak dengan mana-mana skim cepat kaya atau Ah Long. Di dalam dunia ini, dengan perniagaan sahajalah anda boleh mendapat pulangan yang berlipat ganda melebihi 30% bukan pelaburan di dalam skim yang tidak masuk akal tersebut yang menjanjikan pulangan lebih daripada 50%. Pakar pelaburan yang terhebat di dunia pun hanya mampu mendapat lebih kurang dalam 20% pulangan sahaja. Inikan pula si Pak Man Telo!

 

Di sini suka juga saya ingin membawa anda kepada ptensi perniagaan online sebagai penjana pendapatan pasif. Antara panduan perniagaan internet yang boleh anda dijadikan rujukan adalah:

  • Video Usahawan - Ketahui langkah demi langkah untuk memulakan perniagaan online internet dengan pakar tempatan yang juga merupakan rakan Syokkahwin.com

  • Perniagaan ebay oleh Sifu Lan - Membincangkan teknik untuk menjana ribuan ringgit sebulan dari pasaran ebay.

  • Jutawan Blog - Menjana pendapatan melalui blogging. Bukan sahaja Che Det sahaja yang tahu blog. Anda juga boleh memulakannya dan menjana wang tanpa henti dengan blog anda.

  • NiagaKit - Panduan lengkap membuka kedai secara online.

 

Tahukah anda bahawa perniagaan internetlah yang paling mudah tanpa mengeluarkan modal yang besar seperti perniagaan fizikal yang lain?

 

Tetapi jika anda lebih selesa dengan perniagaan fizikal, terpulanglah. Ketahui lebih lanjut bagaimana di SMEinfo. Panduan lengkap bagaimana hendak mendapatkan modal, nasihat-nasihat perniagaan dan sebagainya. Ketahuilah program-program istimewa yang dianjurkan oleh SME Bank. Dapatkan maklumat lengkap pembiayaan MARA di sini.

 

Maklumat  lengkap memulakan perniagaan dari Kementerian Keusahawanan Malaysia

Panduan memulakan franchise dan memilih perniagaan franchise. Jika anda sudah memiliki perniagaan sendiri, senaraikannya di eMARA.

 

Untuk berjaya dalam hidup anda harus mempunyai mentaliti dan mengamalkan prinsip-prinsip hidup jutawan. 

Ikuti panduan percuma berikut:

BAJET KAHWIN (WEDDING BUDGET)

Banyak belanja yang akan dikeluarkan untuk kahwin. Tetapi tahap perbelanjaan biasanya bergantung kepada kemampuan pasangan pengantin. Tidak kurang juga yang berkongsi majlis resepsi. Jika tidak cukup duit nak kahwin, ada juga yang mengambil pinjaman.Di bawah ini disenaraikan bank-bank yang menyediakan pinjaman peribadi. Tapi fikirkan dulu kemampuan untuk membayar di hari kelak kerana tanggungan anda akan bertambah, lebih-lebih lagi jika mendapat cahaya mata awal. Walau apa pun cara anda, jangan sesekali meminjam dari "Along". Padah jangan diundang! Cuba bincangkan masalah anda dengan keluarga. Mungkin mereka boleh membantu.

Jika tidak mahu ambil pinjaman, sila baca buku ini. Harga hanya RM19 sahaja tapi amat berkesan dan berguna untuk memberi panduan kepada anda untuk mendapatkan duit lebih untuk perkahwinan anda!

 

 

  

Usah mengeluh tak de duit lagi. Kepada mereka-mereka yang ingin mendirikan rumah tangga tetapi kekurangan duit. Silalah ke Maskahwin.com. Sebuah buku panduan yang memang praktikal untuk orang2 yg nak kahwin tapi tak cukup duit. Dalam buku tu ada panduan bagaimana nak urus kewangan, bagaimana nak simpan duit dan juga bagaimana nak cari duit tambahan. Memang berbaloi lah kalo baca... kepada awek-awek yang pakwenya asyik mengeluh takde duit.. mungkin leh hadiahkan buku nie pada mereka..

 


PINJAMAN PERIBADI

Easy RHB Personal Loan - Pinjaman sehingga RM50,000. Kelulusan segera. Hanya perlukan myKad.

Personal loan from HSBC (Anytime Money) - Pinjaman sehigga RM50,000 dengan tempoh pembayaran balik yang fleksibel. Kadar tetap 8.5%, kelulusan yang cepat.

Personal loan from Bank Rakyat - Pinjaman sehingga RM200,000 dengan kadar faedah yang kompetitif.

 

 


Artikel-artikel Motivasi Diri

Baca artikel "Being The Solution" ini untuk meningkatkan semangat anda.


SENARAI BELANJA KAHWIN

Kami telah menyediakan senarai am yang anda mungkin belanjakan untuk perkahwinan anda di budgetkahwin dalam excel format. Sila download anggaran budget perkahwinan. Berapa yang patut dibelanjakan untuk Mak Andam, pelamin, sewa baju pengantin dan gubahan hantaran? Sila baca perbincangan mengenai budget perkahwinan di forum Belanja Kahwin@Syokkahwin.com.


PENGUNJUNG

Sertakan link fotopages anda kepada kami untuk kami masukkan ke dalam galleri perkahwinan kami secara percuma! Sila emailkan link anda ke sales@syokkahwin.com.

Ada berita sayu dan romantik tentang perkahwinan anda yang nak diceritakan di laman web kami? Sertakan gambar perkahwinan anda di sini serta cerita-cerita menarik di sini. Berbanggalah dengan perkahwinan anda!

RUANGAN IKLAN

Rizalman Ibrahim

CT Catering

AuraSeri

Iklankan Perkhidmatan anda di sini! Maklumat lanjut sila ke laman pengiklanan kami

 

Panduan Mereka Bunga Stokin

 

Honeymoon di Phuket

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyrights Reserved 2011 SyokKahwin.com